Три безплатни онлайн курса през месец май 2020


Warning: Undefined array key "file" in /home/pixebfrw/public_html/wp-includes/media.php on line 1686

От началото на годината до този момент ние успяхме да обучим няколкостотин души чрез нашите онлайн обучителни програми и курсове.  Най-голям интерес предизвика курсът „Как да разказваме истории с новите географски технологии“, в който се записаха 235 души от цялата страна, както и българи, живеещи извън пределите на страната.

Сега, в началото на месеца, в който празнуваме обичания от българите 24 май, обявяваме отново записването за безплатните ни курсове!

Този път те са три:

  • „Как да разказваме истории с новите географски технологии?“

В този курс ще научим защо е важно да разказваме истории и как можем да правим това чрез иновативните направления в модерната географска наука. За целта ще използваме сателитни данни, красиви визуализации и ще създадем уеб карти, без да е необходимо да програмираме или да използваме професионален софтуер.

  • „Създаване на уроци във виртуална реалност“

Виртуалната реалност (VR) става все по-популярна и достъпна. Тя намира голямо приложение в различни образователни инициативи. Днес широко се използва при обучение на професионалисти в различни области, а използването ѝ като алтернативен метод за презентиране ни дава неограничени възможности за интеракция с аудиторията – както в онлайн среда, така и при презентиране на живо.

  • „Интерактивна визуализация на данни“

В този курс работим с едно много интересно и леко за работа софтуерно решение, чрез което можем да преглеждаме и визуализираме интерактивно и изключително разбираемо огромните масиви от данни, достъпни от ООН и нейните агенции, Световната банка и др.

За кого са подходящи?

И трите курса са подходящи за хора, които тепърва прохождат в технологичната част на географията и са особено полезни за учители от всички направления, журналисти и всички приятели на географията, които искат да владеят повече дигитални инструменти, чрез които да ангажират своята аудитория.

Как се провеждат курсовете?

Достъп до ресурсите на трите курса ще бъде даден на всички записани участници. Всеки може да се обучава в удобен за него момент до 31 май 2020 г. Всички обучаващи се участници ще могат да обсъждат резултатите си в специална група във Facebook, където правим дискусии, преглеждаме изработените проекти и споделяме идеи с останалите курсисти.

Всеки участник, който изпълни самостоятелните си задачи и ги сподели за преглед с нас, ще получи сертификат за преминатото обучение. Ако преминете и трите курса – получавате три отделни сертификата.

Как може да се запишете?

Моля, попълнете формата по-долу. Записването е активно до неделя, 10 май 2020 г., а достъп до ресурсите на курсовете участниците ще получат сутринта в понеделник, 11 май.

Провеждането на курсовете е подкрепено от Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“, чрез тяхната програма в подкрепа на доброволчески инициативи #StandingTogether.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *