Проследи пътя на дядо Коледа върху картата в реално време!

В последните няколко години станахме свидетели на появата на множество сайтове, в които можем да гледаме какво се случва на планетата в реално време. Ето, че няма по-подходящ ден от днешния, за да покажем къде можем да следим пътешествието на дядо Коледа по картата на света.

Това можете да направите чрез два сайта:

Google Santa Tracker

Това е приложение и сайт на Google, в които се вижда пътят на дядо Коледа по света. Може да се гледа как се движи, как спира и оставя подаръците. Приложението може да се инсталира и на смартфон, с който децата да се захласнат, докато добрия старец оставя подаръците под елхата 🙂

 

Второто подобно приложение се казва

NORAD Santa Tracker

и можете да го откриете на адрес https://www.noradsanta.org/. NORAD идва от North American Aerospace Defense Command – това е службата, отговорна за опазването на небето над САЩ и Канада от неприятели. Чрез тяхното приложение също можем да следим местоположението на дядо Коледа в реално време.

С което и приложение да изберете да следите движението му по картата, не забравяйте да покажете на децата посоките, континентите, къде се намира нашата страна и каквото друго сметнете за интересно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *