Семинар за учители – как да разказваме истории с новите географски технологии?


Семинар за учители – как да разказваме истории с новите географски технологии?

Разберете как да използвате в ежедневната си работа иновативни географски технологии и данни, за да ангажирате аудиторията по зашеметяващ начин!

 

Какво представлява обучението?

Обучението е 2 в 1: еднодневен семинар + достъп до онлайн курс с 4 модула, в който ще научим защо е важно да разказваме истории и как можем да правим това чрез иновативните направления в модерната географска наука.

За целта ще използваме сателитни данни, красиви визуализации и ще създадем уеб карти, без да е необходимо да програмираме или да използваме професионален софтуер.

Стъпка по стъпка ще разберем как да разказваме истории с дигитални карти, да гледаме как изглеждат събитията от Космоса и да впечатляваме аудиторията с красиви визуализации.

След приключването на курса ще имаме пълен обзор на темите, свързани с технологичните иновации в географската наука. Ще познаваме добре източниците на данни и ще виждаме процесите и събитията, случващи се в реалния живот по нов начин.

За кого е предназначен?

Курсът е предназначен специално за напълно начинаещи – хора, които нямат никакви познания по темата или те са съвсем базови. 

 

Вижте част от обратната връзка от досегашни участници в обучението

Семинарът на живо ще се проведе на 17.08.2022 г. от 09:30 до 16:30 ч. За да се запишете, моля попълнете формулярът по-долу, а ние ще се свържем с Вас на посочения email.

Всички участници получават еднодневен семинар, едногодишен достъп до електронен курс с 4 модула, ресурси към него и сертификат!

Цената на обучението е 40 лв.

Вашият лектор

Обучението ще бъде водено от д-р Евгения Сарафова, която е и автор на темите, свързани с геопространствени технологии, в учебника за 12. клас за Модул 6 на издателство KLETT.

Евгения е географ по призвание и образование. През 2016г. тя защитава дисертация на тема „Пространствено моделиране на екотуристически потенциал с използване на спътникови изображения и ГИС” в Института по космически изследвания и технологии – БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми и е прекарала почти 10г. в корпоративния свят, който след първото майчинство заменя с предприемачество и преподаване в СУ.

През 2016г. Евгения става част от най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria „30 под 30“. През 2017г. е номинирана за Жена на годината в категория „Интернет“. През пролетта на 2018г. завършва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. В началото на 2019г. Евгения е лектор в TEDxSofia. Презентацията можете да видите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *