Програма по дигитална география – трето издание


Програма по дигитална география – трето издание

Третото издание на Програмата по дигитална география ще започне в началото на февруари и ще завърши през септември. През 2019 г. Програмата по дигитална география стартира своето първо издание с 30 души – учители по география и ентусиасти от цялата страна, а на 1 май 2020 г. стартира второто издание.

Нашата философия

Страстта към обучение, научаване на нови знания и умения и надскачане на собствените възможности не е въпрос на възраст, а на нагласа. Технологиите са инструмент, с който можем да бъдем по-добри в това, което правим ежедневно, независимо каква професия упражняваме.

Технологиите, които разглеждаме в обучението, пречупваме през тази им роля – да покажат иновативното лице на географията и възможностите за професионално развитие на учениците чрез тях.

Целта на програмата не е да направи участниците експерти по дадена технология. Целта не е и да се изучават софтуерни програми тип „този бутон е тук, а този е там“.

По време на обучението използваме повече от 10 вида софтуер 🙂 След като се докоснете до всички възможности за работа с тях, чрез придобитата увереност ще можете да работите с този, който във всяка конкретна ситуация ще ви свърши най-добра работа. Обучението при нас цели да постигнем това ниво, при което имаме широк поглед върху източниците на данни, видовете софтуер и знаем кой в каква ситуация може да ни бъде най-удобен за работа.

Какво представлява обучението?

 • 8 модула с теми, включващи разнообразни аспекти на технологичните направления, свързани с географията;
 • достъп до каталог с готови за използване данни от разнообразни източници;
 • достъп до множество ресурси и идеи за замяна на стандартните инструменти за презентиране и преподаване с триизмерни глобуси, интерактивни сайтове и уеб карти;
 • множество упражнения за придобиване на практически умения за работа;
 • безплатни присъствени (или онлайн, в зависимост от пандемичната ситуация) обучения за работа със софтуер
 • достъп до допълнителни курсове
 • постоянна подкрепа от екипа и останалите участници

Предварителни изисквания към участниците

Програмата е направена като въведение в технологичната част на географската наука и свързаните с нея иновации. За да се включите, не е нужно да имате предварителен опит с която и да е технология, но задължително трябва да умеете да работите с компютър, да ползвате свободно интернет и електронна поща.

Програмата не е предназначена за специалисти в областта на геопространствените технологии, които искат да надграждат своите знания и умения. Тя е разработена специално за хора, които никога не са учили и използвали такива технологии (или имат слаби познания), имат желание да ги опознаят, за да ги прилагат в ежедневната си работа, или просто са любопитни за иновациите в науката. Специално внимание е обърнато на учителите, за които са разработени специални допълнителни материали.

Програмата е одобрена от МОН и след успешното ѝприключване участниците получават 3 кредита.

Теми

 • География и иновации
 • Географски информационни системи
 • Дигитална картография и визуализация на данни
 • Дистанционни изследвания на Земята
 • Глобални навигационни сателитни системи
 • География и краудсорсинг инициативи
 • Практически модул за работа с данни за околна среда
 • Практически модул за работа със социално-икономически данни
 • Работа с мобилни приложения

Какво казват участниците в предходните издания на програмата

„Благодаря Ви за прекрасните лекции!Те разширяват знанията ми в сфера,в която поне до момента се чувствах напълно безпомощна.“

„Темите са толкова ясни, човешки написани и разбираеми. Видеата допълват обучението, а упражненията и това, че усещам постоянната Ви подкрепа, ми дава кураж да не се отказвам в тези толкова нови за мен области!!!“

„Благодаря Ви много за чудесното обучение, което е много интересно и със сигурност ще бъде от полза на нас учителите, които имахме нужда точно от това, за да бъдем в крак с времето. Благодаря!“

„Благодаря Ви за знанията и уменията, които ни давате! Успяхте да разчупите стереотипа и да ни предложите нещо ново, актуално и интересно. Обичам да уча нови неща, а Вие ми давате стимула да се развивам… Ако организирате ново обучение – отново ще участвам.“

Обратната връзка от нашите обучения, проведени от 2019 г. досега, ни кара да се гордеем:

 

 

Как мога да се запиша?

Записването става чрез попълване на формуляра в долната част на тази страница и избор на най-удобния за вас начин на плащане. След като прегледаме вашите данни, ще изпратим потвърждение за записване и информация как да направите плащането на посочения от вас email. Срокът за плащане е до деня на стартиране на курса.

Всеки записан получава достъп до богатото онлайн съдържание, а в течение на осемте месеца на провеждане на обучението, се осъществяват и редица събития на живо – презентации, работилници, дискусии с експерти от бранша.

Цена: 360лв с ДДС

За около половината от участниците досега заплащането се осъществи от техния работодател. Ако желаете да изпратим допълнителна информация до вашия ръководител или директор, моля пишете ни на weare@pixelcompanystudio.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Съдържанието е защитено