Как да разказваме истории с новите географски технологии – онлайн курс


Как да разказваме истории с новите географски технологии – онлайн курс

Разберете как да използвате в ежедневната си работа иновативни географски технологии и данни, за да ангажирате аудиторията по зашеметяващ начин

В този курс ще научим защо е важно да разказваме истории и как можем да правим това чрез иновативните направления в модерната географска наука.

За целта ще използваме сателитни данни, красиви визуализации и ще създадем уеб карти, без да е необходимо да програмираме или да използваме професионален софтуер. Стъпка по стъпка ще разберем как да разказваме истории с дигитални карти, да гледаме как изглеждат събитията от Космоса и да впечатляваме аудиторията с красиви визуализации.

След приключването на курса ще имаме пълен обзор на темите, свързани с технологичните иновации в географската наука. Ще познаваме добре източниците на данни и ще виждаме процесите и събитията, случващи се в реалния живот по нов начин.

За кого е предназначен?

Курсът е предназначен специално за хора, които нямат никакви познания по темата или те са съвсем базови. Той ще бъде полезен за професионалисти от разнообразни сфери като учители, журналисти, държавни служители, общественици и любители – тоест всеки, който има нужда от инструменти, за да бъде по-добър в изпълнението на ежедневните си задачи.

Структура на курса

Курсът се състои от 4 модула, които ще бъдат достъпни за всички участници на 06.02.2021 г. За да можем да бъдем възможно най-полезни на всички курсисти, ще направим и онлайн работилница на живо (след работно време, за да е удобно за всички работещи), в която ще можете да видите чудесните разработки от предишни наши курсисти, демонстрации на живо и да зададете своите въпроси.

Цена: 50 лв с ДДС

Записването за курса става, като попълните формуляра в долната част на страницата. На посочения email адрес ще изпратим информация за плащането и инструкции за достъп до нашата платформа.

В първото издание на курса от 17.02.2020 г. се включиха над 230 души!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *