Въведение в ГИС и работа със спътникови данни (за ученици)


Въведение в ГИС и работа със спътникови данни (за ученици)

В последния ден на месец август организираме за първи път еднодневно обучение, специално за ученици, в което ще направим обзор и въведение в иновативните технологии, свързани с географията.

Основни теми, които ще разгледаме:

  • Какво представляват Географските информационни системи?
  • Как се осъществява спътниковото наблюдение на Земята?
  • Какво представлява визуализацията на пространствени данни?
  • Какви глобални проблеми се наблюдават и изследват чрез наблюдение на Земята от космоса?
  • Как можем да работим с данни от Европейската космическа агенция и НАСА (лесно и бързо:) )?

Обучението ще бъде с фокус върху разнообразните видове софтуер (работим и демонстрираме само безплатни решения), източници на данни и богатството, което те ни дават.

 

Обучението ще се проведе от 10:00 до 16:00 ч. на 31 август 2022 г., онлайн в Zoom.

Всеки участник ще получи данни, достъп до платформите, които ще използваме, както и сертификат за участие.

Предварителни изисквания към участниците

Обучението е въведение в технологичната част на географската наука и свързаните с нея иновации. За да се включите, не е нужно да имате предварителен опит с която и да е технология, но задължително трябва да умеете да работите с компютър, да ползвате свободно интернет и електронна поща.

 

Какво казват участниците в предходни наши обучения

„Благодаря Ви за прекрасните лекции! Те разширяват знанията ми в сфера,в която поне до момента се чувствах напълно безпомощна.“

„Темите са толкова ясни, човешки написани и разбираеми. Видеата допълват обучението, а упражненията и това, че усещам постоянната Ви подкрепа, ми дава кураж да не се отказвам в тези толкова нови за мен области!!!“

„Благодаря Ви много за чудесното обучение, което е много интересно и със сигурност ще бъде от полза на нас учителите, които имахме нужда точно от това, за да бъдем в крак с времето. Благодаря!“

„Благодаря Ви за знанията и уменията, които ни давате! Успяхте да разчупите стереотипа и да ни предложите нещо ново, актуално и интересно. Обичам да уча нови неща, а Вие ми давате стимула да се развивам… Ако организирате ново обучение – отново ще участвам.“

Обратната връзка от нашите обучения, проведени от 2019 г. досега, ни кара да се гордеем:

 

 

Вашият лектор

Обучението ще бъде водено от д-р Евгения Сарафова, която е и автор на темите, свързани с геопространствени технологии, в учебника за 12. клас за Модул 6 на издателство KLETT.

Евгения е географ по призвание и образование. През 2016г. тя защитава дисертация на тема „Пространствено моделиране на екотуристически потенциал с използване на спътникови изображения и ГИС” в Института по космически изследвания и технологии – БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми и е прекарала почти 10г. в корпоративния свят, който след първото майчинство заменя с предприемачество и преподаване в СУ.

През 2016г. Евгения става част от най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria „30 под 30“. През 2017г. е номинирана за Жена на годината в категория „Интернет“. През пролетта на 2018г. завършва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. В началото на 2019г. Евгения е лектор в TEDxSofia. Презентацията можете да видите тук.

Цена и записване

Цена: 30 лв

Плащането може да се осъществи чрез банков превод или чрез Epay, вкл. и на каса Easypay. Подробна информация ще получите по email след записване за курса.

Записването става, като попълните формуляра по-долу. Ако имате въпроси, ще се радваме да съдействаме – пишете ни на weare@pixelcompanystudio.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Съдържанието е защитено