Основател на компанията е Евгения Сарафова – предприемач, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, експерт по ГИС и дистанционни изследвания.

Евгения е географ по призвание и образование. През 2016г. тя защитава дисертация на тема „Пространствено моделиране на екотуристически потенциал с използване на спътникови изображения и ГИС” в Института по космически изследвания и технологии – БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми и е прекарала почти 10г. в корпоративния свят, който след първото майчинство заменя с предприемачество и преподаване в СУ.

През 2016г. Евгения става част от най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria „30 под 30“. През 2017г. е номинирана за Жена на годината в категория „Интернет“. През пролетта на 2018г. завършва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. В началото на 2019г. Евгения е лектор в TEDxSofia. Презентацията можете да видите тук.

Първата образователна програма на Pixel Company е Програмата по дигитална география, стартирала през есента на 2019 г., в която взеха участие 30 души от цялата страна. Тя е сертифицирана от МОН и предоставя 3 образователни кредита на учителите, завършили успешно обучението.

До момента компанията има проведени общи и специализирани обучения на разнообразни теми, свързани с иновациите, геопространствените технологии и наблюдението на Земята от Космоса, както и работа по български и международни проекти за изграждане на геобази данни, изработване на картографски продукти и превод на специализирана литература на български език.

Гордеем се с нашите клиенти и партньори:

Pixel Company е част от мрежата Copernicus Relays, състояща се от организации, работещи за популяризирането на данните и ресурсите на програма “Коперник”.

В медиите

  • Дарик радио

 

Интервюто на Евгения Сарафова в проекта “40 до 40” на Дарик радио можете да чуете ТУК.

  • БНР „Христо Ботев“

Съвместно интервю в БНР „Христо Ботев“ на Евгения Сарафова и Георги Палпурин по темата, свързана с дигитализацията в образованието по време на извънредното положение, а и не само, можете да чуете ТУК.

  • Our New Horizons

Интервюто на английски език на Евгения Сарафова за нейната страст към географията от дете бихте могли да прочетете ТУК.

  • 7/8 TV

Картата на 7/8 от жк Левски беше специално изработена и подарена на сценаристите в 7/8 TV. Шеф Ивайло Петков я поднесе с усмивка, а сценаристите откриха и офиса си 🙂

Видеото можете да видите ТУК, малко след средата – около 34-тата минута.

Ако желаете да се свържете с нас, моля, пишете ни на weare@pixelcompanystudio.com