Включете се в нашето лятно ГИС предизвикателство!

Лятото е тук, а с него и нашето лятно предизвикателство 🙂

Това е сезонът, в който можем да намерим време да прочетем нова книга, да започнем изучаване на нов език или да усъвършенстваме нашите дигитални умения. Затова Ви каним на пътешествие в света на Геопространствените технологии, чрез което ще научим какви са основните модели на данни в ГИС, как да работим с тях и най-важното – как да изработваме красиви карти с наличните данни. Обучението съчетава познания от няколко области – ГИС, Дистанционни изследвания на Земята, дигитална картография.

В този кратък, но интензивен онлайн курс ще работим с най-популярния безплатен ГИС софтуер. Той е лек, бърз и работи добре дори на по-слаби компютърни конфигурации.

Програма на обучението

6-10 юли
Модул 1: Въведение
В този модул ще научим как да инсталираме софтуера, какви са основните елементи от неговия интерфейс и как се работи с основните инструменти за навигация. Модулът ще бъде безплатен за всички записани участници.
Всеки, който има желание да участва във всички модули на обучението, ще може да заплати таксата за участие до 10 юли. Така ще имате възможност да опитате нашия подход на обучение и да прецените дали той е подходящ за Вашите нужди.

11-14 юли
Модул 2: Работа с векторни данни в ГИС
В този модул ще разберем каква е връзката между обектите на картата и техните атрибути, какво можем да направим, за да ги допълним, както и какви са основните видове векторни слоеве.

15-19 юли
Модул 3: Работа с растерни данни в ГИС
Модулът се състои от упражнения за работа с растерни данни. Ще разберем коя е основната градивна единица и как можем да съчетаваме растерите с вектори в ГИС.

20-26 юли
Модул 4: Картографско оформление. Създаване на самостоятелен проект.
В последния модул ще научим кои са основните инструменти за оформление на карти, за да имат те оригинален и естетически издържан външен вид. Всеки участник ще изработи самостоятелен проект с нашето съдействие и подкрепа.

Условия на обучението

  • По време на дните от лятното предизвикателство, участниците ще получават поетапно достъп до ресурсите на обучението;
  • Всеки участник може да чете инструкциите, да следва видео демонстрациите и да изработва упражненията в удобно за него време;
  • Всеки участник, който е изпълнил самостоятелния проект, ще получи сертификат за успешно преминат курс на обучение.

Цена на обучението

  • Първият модул е безплатен за всички участници
  • Цената на всички останали модули е общо 90 лв с ДДС, които може да бъдат заплатени в срок до 10.07.2020 по банков път, на каса Easypay или чрез PayPal. При записване, моля изберете най-удобния за Вас начин на плащане и ние ще изпратим детайлите на посочения от Вас email адрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *